Капитанът на Германия Мануел Нойер и нападателят Томас Мюлер са с контузии и отпаднаха от сметките за световната квалификация срещу непретенциозния тим на Лихтенщайн в четвъртък.

Стражът на Арсенал Бернд Лено ще замести Нойер, който пропусна тренировки заради удар в глезена. Треньорът Ханзи Флик се надява, че той ще бъде здрав за тяхната следваща квалификация срещу Армения в Щутгарт. „Допускаме, че „Ману“ ще се върне за неделя“, каза новият селекционер на Бундестима.

Съотборникът на Нойер в Байерн – Мюлер, страда от травма на адуктора и ще пропусне и трите мача от група J срещу Лихтенщайн, Армения и Исландия идната сряда. „Томас се прибра у дома, контузията не му позволява да играе в тези мачове. Рискът беше твърде голям, така че имаше логика да се прибере у дома. Разполагаме с достатъчно играчи, които да го заменят“, добави още Флик.

Капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс и нападателят на Челси Кай Хаверц са сред вариантите за заместници на Мюлер. Без Нойер и Мюлер Германия губи десетилетие опит, тъй като двамата имат над 200 мача за националния отбор помежду си. Маншафтът трябва да печели точки, тъй като е трети в групата, на два пункта от Армения.

В отсъствието на Нойер, Флик все още не е решил кой ще излезе с капитанската лента срещу Лихтенщайн. „Попитах себе си под душа кой ще бъде капитан. Ще помисля, имаме няколко опции и ще го съобщя вътрешно“. Това ще бъде и официалният му дебют начело на Германия. След загубата от Англия в осминафиналите на Евро 2020, Йоахим Льов се оттегли от поста селекционер след 15 години начело и бе заменен от помощника си, когато германците станаха световни шампиони през 2014.

„Очаквам с нетърпение първия си международен мач и отговорността за страната“, каза още Флик, който иска същия „интензитет“ от тима си, който вижда по време на тренировките. /БГНЕС