Световният шампион с Германия от 2014 Джером Боатенг отхвърли обвиненията пред съд в Мюнхен, че е упражнил физическо насилие над майката на двете си дъщери-близначки по време на разгорещен спор през 2018.

Облечен с черен костюм и бяла риза, 33-годишният защитник даде своята версия за случилото се, давайки показания в продължение на близо два часа в регионалния съд в Мюнхен. Боатенг оспори обвиенията от бившата си приятелка, на име Шерин С., която каза пред съда, че той я е ударил, което довело до загуба на дъха за момент по време на разгорещен спор, докато двамата били на почивка на Карибите с двете си дъщери през юли 2018.

Инцидентът станал в седмиците след Световното първенство в Русия, когато Боатенг бе в състава на Германия, който бе изхвърлен от турнира още след груповата фаза. Напрежението между бившата двойка било голямо, като двамата не били съгласни относно местожителството им, тъй като Боатенг преследвал трансфер в Пари Сен Жермен, който така и не се осъществи.

Футболистът настоя, че „не е станал насилствен“ след избухването на скандала по време на игра на карти и отрече да е удрял бившата си приятелка, която според неговите думи го е ударила няколко пъти, наранявайки устната му. В нощта на нападението, неговата бивша партньорка заяви пред съда, че Боатенг „натисна с палец окото ми, ухапа ме по главата и ме завлече на пода за косата“. Тя добави, че защитникът, който е 190 см висок, на няколко пъти я е нагрубявал и я е удрял в гръб с „един силен удар и няколко по-леки“. Тогава загубих дъха си за момент“.

Боатенг и бившата му приятелка спорят и за попечетилството на двете си дъщери-близначки, които в момента живеят с футболиста. Няколко свидетели ще дадат улики и присъда може да бъде върната по-късно през деня. Ако бъде намерен за виновен, Боатенг може да бъде глобен или вкаран зад решетките за пет години. Оригиналната дата за изслушването бе отложена миналия декември, тъй като свидетел не успя да се яви в съда поради коронавирус. /БГНЕС