Томас Мюлер заяви, че доминантният успех на Байерн Мюнхен над Барселона с 3:0 във вторник е изпратил важно послание на съперниците им за трофея от Шампионската лига през този сезон.

Германският колос не остави шансове на каталунците на „Камп Ноу“, като именно Мюлер даде тон за победата, преди дежурният голмайстор на баварците Роберт Левандовски да се разпише на два пъти. Без Лионел Меси за първа европейска кампания от 2003-а насам, Барса бе надиграна от отбор на Байерн, който можеше да се поздрави и с по-убедителна победа след първоначалните активни минути за „блаугранас“. Мюлер изведе възпитаниците на Юлиан Нагелсман напред в резултата, когато изстрелът му в 34-та минута рикошира от тялото на защитника на домакините Ерик Гарсия и излъга стража Марк-Андре тер Стеген.

„От средата на първата част до края на срещата нещата се получиха далеч по-добре. Имахме някои добри контраатаки и печелихме топката, не допуснахме много възможности пред нашата врата, но можехме да реализираме още 1-2 гола. Ако спечелиш тук с 3:0 на старта на турнира, това е много важно послание. Изключително щастливи сме“, каза полузащитникът.

След като отбеляза 41 гола в Бундеслигата миналия сезон, за да счупи 49-годишния рекорд на Герд Мюлер, Левандовски започна сезон 2021/22 от там, където завърши предишния. Полският нападател вече има десет гола за Байерн в шест мача този сезон и когато Джамал Мусиала нацели страничния стълб в началото на второто полувреме, той бе на точното място за да направи добавка. Вторият му гол падна в края на двубоя, след като се справи със съпротивата на няколко защитници на съперника.

Левандовски определи мача като „перфектен ден“ за баварците срещу отбор на Барселона, който не успя да отправи точен удар по посока врата на Мануел Нойер. „Показахме им от първата минута, че искахме да спечелим тук. Контролирахме мача, това беше важно. Беше перфектен ден“, сподели полякът.