Нападателят на Байерн Мюнхен Кингсли Коман е претърпял лека операция за сърдечна аритмия, разкри треньорът на баварците Юлиан Нагелсман.

25-годишният французин се очаква да бъде извън игра в следващите две седмици, въпреки че ще поднови кардио тренировки в началото на следващата седмица. Коман се появи от резервната скамейка при успеха над Барселона с 3:0 в Шампионска лига в средата на седмицата.

„Кингсли Коман претърпя операция вчера. Сърдечният му ритъм имаше леко смущение. На моменти не му стигаше и въздух. Заради това предпочетохме този дългосрочен мониторинг и това да проведем тази процедура. Той ще прави кардио във вторник и няма да отсъства повече от седмица и половина до две седмици“, каза Нагелсман на пресконференцията си преди двубоя с Бохум в събота.

Коман има четири мача за Байерн този сезон и се появи в игра и за Франция при равенствата 1:1 с Босна и Херцеговина и Украйна в световни квалификации по-рано през септември.

Той е печелил домашната шампионска титла на страна във всеки сезон от 2012-13-а насам, серия обхващаща отборите на Пари Сен Жермен, Ювентус и Байерн.