Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски призна, че е имал съмнения дали ще подобри рекорда на Герд Мюлер през миналия сезон.

С 41 гола в 29 мача в Бундеслигата, полякът комфортно надви втория и третия в подреждането за "Златната топка" - съответно Лионел Меси (30) и Кристиано Роналдо (29). 

Действащият носител на званията за Най-добър играч на УЕФА и ФИФА имаше средно по 1.5 гола на всеки 90 минути, а Байерн спечели девета поредна сребърна салатиера. Левандовски не успя да се разпише в едва четири от тези 29 срещи. 

„Трябва да призная, че съм невероятно горд. В сезона, в който вкарах този исторически брой попадения – 41 гола, имаше момент, в който за първи път не вярвах, че ще го направя заради периода, в който бях контузен. Но след това си помислих за миг, че съм толкова близо до този рекорд! Колкото и мача да ми оставаха, трябваше да бъда позитивен и да вярвам, че мога да отбележа 41 гола, и по този начин да достигна Герд Мюлер, когото дълбоко уважавам. Това е страхотна история“, каза полякът.

„Щастлив съм от постижението ти. И се надявам да вкараш още много голове. Това ще бъде окей, стига да не съм начело на отбора, на който вкарваш. Казвал съм го и преди, ще го кажа още веднъж – гордея се с теб“, бяха думите на мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп, който бе наставник на Леви в Борусия Дортмунд.