И с десет души Байерн Мюнхен срази Гройтер Фюрт с 3:1 като гост в мач от шестия кръг на германската Бундеслига.

Хегемонът очаквано доминираше през първото полувреме и се оттегли на почивка с два гола преднина, дело на намиращите се в топ форма Томас Мюлер и Джошуа Кимих. 

Голмайсторът на първенството Роберт Левандовски също можеше да вкара на стадион "Шпортпарк Ронхоф Томас Зомер", но беше спрян от гредата.

Веднага след почивката Байерн остана с човек по-малко заради директния червен картон на Бенжамен Павар, но контролираше развоя на събитията.

В 68-ата минута интригата се изпари, защото Себастиан Грисбек си заби автогол. Едва в 88-ата минута домакините вкараха почетен гол чрез Седрик Итен.

Така хегемонът за предходните девет сезона Байерн Мюнхен събра 16 точки на върха, докато Гройтер Фюрт остава на дъното само с една точка.


Шампионите натиснаха от самото начало и още в четвъртата минута Леон Горецка стреля покрай гредата. Домакините тъкмо започнаха да поглеждат в предни позиции и Байерн откри резултата в десетата минута чрез Томас Мюлер, завършил добрата контраатака.

Малко след това Мюлер опита да удвои, но не успя да уцели вратата, а бившият футболист на мюнхенци Джулиан Грийн се отчете с точен, но сравнително слаб удар. Горецка също беше много активен, но не успя да намери очертанията на вратата за пореден път.

Байерн си играеше на котка с мишка и малко след изтичането на половин час игра заби второ попадение със стрелба извън наказателното поле. Този път негов автор се оказа Джошуа Кимих, а с хубаво подаване се отличи Лерой Сане.

В оставащото време до почивката гредата спаси Гройтер Фюрт при удара на Роберт Левандовски. После полякът пусна към Кимих, но в последния момент отбраната на домакините се справи с дружни усилия. 

Бяха изминали 150 секунди от второто полувреме, когато интригата се завърна. Бенжамен Павар съсече Грийн и реферът реши да покаже директен червен картон на световния шампион, оставил Байерн с човек по-малко. Бранимир Хъргота би от отсъдения фаул, но Мануел Нойер успокои страстите.

Преди изтичането на час игра Левандовски получи нова възможност, но стражът на домакините Саша Бурхерт очевидно имаше добра вечер и спаси. Полякът търсеше начин да изравни рекорда на Герд Мюлер от 16 поредни мача, в които бележи поне по едно попадение.

В 68-ата минута интригата окончателно беше ликвидирана. Гройтер Фюрт си вкара автогол чрез Себастиан Грисбек, който правеше опити да блокира Левандовски при центриране на Кимих в пеналта.

След това момчетата на Юлиан Нагелсман намалиха оборотите, а и темпото на мача се накъса заради поредицата от смени. В 88-ата минута задрямалата защита на Байерн позволи на Седрик Итен да вкара почетен гол за своите с глава.

Гройтер Фюрт - Байерн Мюнхен 1:3

0:1 Томас Мюлер - 10'
0:2 Джошуа Кимих - 31'
0:3 Себастиан Грисбек - 68', автогол
1:3 Седрик Итен - 88'