Джамал Мусиала сподели, че не съжалява за избора си да предпочете кариера в националния отбор на Германия пред тази в Англия. Младокът направи дебюта си за мъжкия тим на Бундестима, след като се появи от пейката в 79-та минута при класическия успех над Исландия с 3:0 през март. Три месеца по-късно той стана най-младият германски играч, който се появява на голям турнир при равенството 2:2 с Унгария на Евро 2020 и сега вече има девет двубоя за Маншафта на сметката си. Мусиала отбеляза първия си гол за германците при успеха над Северна Македония в понеделник.

Въпреки че Англия достигна до финала на Европейското първенство, докато Германия бе отстранена именна от „Трите лъва“ в 1/8-финалите, Мусиала настоява, че е взел правилното решение да представлява Германия.

„Понякога не обичах да мисля за това, защото е трудно решение. В края на деня, просто помислих за това кое е най-добро за мен и къде ще се чувствам най-комфортно, и избрах Германия и не мога да поглеждам назад. Всичко върви в правилната посока. Смятам, че взех правилното решение независимо от факта, че Англия стигна до финала на Евро 2020. Не съжалявам за избора си. Все още обичам Англия, някои от приятелите ми като Джуд Белингам са там. Винаги пожелавам на Джуд най-доброто. И ако Англия се справя добре, аз съм щастлив“, започна Мусиала пред Би Би Си.

„Продължаваме да поддържаме контакт с Белингам. Винаги сме били добри приятели. На всеки лагер на Англия бяхме в една и съща стая, наистина бяхме много близки. Лудост е да си помислим докъде достигнахме и той се справя много добре, вкарвайки в Шампионската лига, играейки добре и на Европейското първенство. Страхотно е, разменяме си фланелки след мачовете, все още е приятелско, но все още искаме да надделеем над другия. Лудост е, защото преди играехме за Англия заедно като приятели и сега имаме такова леко съперничество. Преди мача помежду ни се поздравяваме и след това се фокусираме върху двубоя, след това отново разговаряме, така че всичко е професионални“, завърши нападателят на Байерн Мюнхен.