Байерн Мюнхен не показа никаква милост и разпиля Байер Леверкузен с 5:1 като гост в дербито на 8-ия кръг на Бундеслигата. Очакваше се мачът да бъде далеч по-равностоен, тъй като двата отбора имаха еднакъв актив от точки преди този кръг.

Баварците наложиха доминация от първата минута и убиха интригата още преди почивката. Роберт Левандовски даде преднина на своя отбор в 4-ата минута и отново той се разписа в 30-ата. Томас Мюлер (34‘) също реализира, а две попадения на Серж Гнабри (35‘, 38‘) допринесоха за разгрома. През второто полувреме "аспирините" все пак успяха да стигнат до гол чрез Патрик Шик в 55-ата минута.

Футболистите на Юлиан Нагелсман успяха да се вдигнат след поражението от Айнтрахт Франкурт (1:2) преди паузата за националните отбори и прекъснаха серията на днешния си съперник от 3 поредни шампионатни победи.

За гостите Люка Ернандес, който през идната седмица трябва да се яви в съда в Испания, попадна сред титулярните 11.

С успеха Байерн Мюнхен излезе на първо място в класирането с 19 точки след 8 изиграни кръга. С точка по-малко, на втората позиция е Борусия Дортмунд, а Байер Леверкузен е трети с 16 пункта.

В сряда на баварците им предстои гостуване на Бенфика от Шампионска лига, а в четвъртък "аспирините" имат тежка визита на Бетис от Лига Европа.


Двубоят на "БайАрена" започна отлично за гостите, които откриха резултата още в 4-ата минута. Упамекано се оказа на точното място при центриране от фал и свали топката към Левандовски, който я засече технично от движение и порази противниковата врата – 0:1.

Байерн продължаваше да бъде по-активният отбор и наложи своята доминация, като почти не позволяваше на съперника да владее топката.

В 19-ата минута Лерой Сане намери пространство за удар, който обаче се отби в левия страничен стълб на вратата, пазена от Храдецки.

Малко по-късно Дейвис и Горетцка също опитаха да се разпишат, но и двата пъти стражът на "аспирините" бе на точното място, за да се намеси.

Шампионите не спираха да атакуват и това даде резултат след като измина половин час игра. Баварците организираха страхотна многоходова атака, на върха на която се озова Роберт Левандовски, и с точен изстрел покачи на 2:0.

В 34-ата Томас Мюлер направи резултата класически. Никлас Зюле стреля по посока вратата на Байер, но Мюлер отклони топката пред плонжа на Храдецки и не му остави шансове за намеса.

Само 60 секунди по-късно гостите отбелязаха и четвърти гол. "Аспирините" много бързо загубиха топката след изпълнение на център, а Томас Мюлер подаде към връхлитащия Гнабри, който от движение матира съперника – 0:4.

Баварците не спряха дотук и в 38-ата минута направиха резултата още по-изразителен. Серж Гнабри направи чудесно двойно подаване с Леон Горетцка, което го изведе очи в очи с Храдецки, а французинът хладнокръвно преодоля стража с удар по земя.

2 минути преди края на първата част домакините отправиха първия си точен удар в мача. Муса Диаби шутира от границата на наказателното поле, но кълбото попадна право в Мануел Нойер.

Байер стигна до най-чистото си положение в срещата в 53-ата минута, когато Демирбай се откъсна очи в очи с Нойер, но опитът му да го преодолее не бе увенчан с успех.

Домакините все пак стигнаха до почетно попадение 120 секунди по-късно. Патрик Шик получи извеждащо подаване зад гърба на баварската защита и с добре насочен изстрел прати топката в мрежата на Байерн.

Постепенно темпото на игра спадна и головите опасности към двете врати станаха по-малко. Марсел Забитцер, Лерой Сане и Кингсли Коман опитаха също да запишат имената си сред голмайсторите, но безуспешно.

"Аспирините" реализираха и второ попадение в 87-ата минута, което обаче бе отменено заради засада на Лукас Аларио.

Байер Леверкузен – Байерн Мюнхен 1:5

Голмайстори:

0:1 – Левандовски 4‘

0:2 – Левандовски 30‘

0:3 – Мюлер 34‘

0:4 – Гнабри 35‘

0:5 – Гнабри 38‘

1:5 – Шик 55‘

Байер Леверкузен: Храдецки, Фримпонг (Белараби – 64‘), Косуну, Та, Бакер, Демирбай, Амири, Диаби (Адли – 64‘), Виртц (Рецос – 79‘), Паулиньо (Тапсоба – 46‘), Шик (Аларио – 79‘)

Байерн Мюнхен: Нойер, Зюле (Ричардс – 72‘), Упамекано, Ернандес, Дейвис (Станишич – 40‘), Кимих, Горетцка (Забитцер – 46‘), Гнабри, Мюлер (Коман – 64‘), Сане, Левандовски (Мусиала – 64‘)