Байерн Мюнхен разгроми Бенфика с 4:0 в мач от третия кръг от група "Е" на Шампионска лига, игран на "Ещадио да Луш". Баварците стигнаха до изразителния успех в рамките на само 15 минути.

Лерой Сане откри резултата в 70-ата минута с хубаво изпълнение на пряк свободен удар. 10 по-късно Евертон си отбеляза злощастен автогол, а дежурното попадение на Роберт Левандовски (82‘) не закъсня. Отново Лерой Сане попадна в прегръдките на своите съотборници в 84-ата минута за крайното 4:0.

Очаквано, баварците бяха по-добри, но страхотните намеси на стража на домакините усложни до голяма степен задачата на футболистите на Юлиан Нагелсман, които трябваше да "натиснат газта", за да спечелят 3-те точки.

На два пъти ВАР се намеси решително, за да отмени голове на гостите.

Байерн (9 т.) постигна трета поредна победа в груповата фаза най-престижния европейски клубен турнир, а Мануел Нойер отново запази мрежата си суха. Головата разлика на германския гранд е 12-0, а поражението за Бенфика бе първо през настоящата кампания в Шампионска лига.

Преди това лисабонци победиха Барселона с 3:0 и завършиха наравно (0:0) с Динамо Киев, което им отрежда втората позиция в група "Е" с актив от 4 точки.

За последно Байерн и Бенфика се изправиха един срещу друг в Шампионска лига през сезон 2018/2019 – отново в груповата фаза. Тогава баварците записаха две победи (2:0 и 5:1).

Двата отбора отново ще премелят сили в следващия кръг (02.11), като срещата ще бъде на "Алианц Арена" в Мюнхен.


Баварците имаха възможност да открият резултата още преди да са изминали 120 секунди. Роберт Левандовски стреля опасно от въздуха от близко разстояние, но домакинският страж отрази удара. Така или иначе, ако се беше стигнало до гол, той нямаше да бъде зачетен, тъй като полякът е бил в положение на засада.

В 5-ата минута Сане излезе на чудесна стрелкова позиция, но изстрелът му премина на сантиметри от левия страничен стълб.

Малко по-късно Влаходимос отново трябваше да се намесва, след като Левандовски пребори Вертонген във въздуха и стреля с глава и само добрата изява на вратаря запази резултата непроменен.

Постепенно "червените" заиграха по-добре, но така и не успяха да стигнат до нещо по-опасно пред вратата на Мануел Нойер, за когото двубоят бе под №100 в Шампионска лига с екипа на германския гранд.

Малко преди да измине половин час игра Кингсли Коман направи добър пробив отляво, след което намери пространство за удар, но Влаходимос се справи и с тази ситуация.

В 33-ата минута Нунес се откъсна зад гърба на защитата на Байерн и въпреки че се засуети, нападателят намери начин да шутира, а Нойер се намеси блестящо и изби в корнер.

До края на първата част гостите потърсиха попадение, но с пропуски се отчетоха Кимих, Коман и Сане. Такова все пак падна в 42-ата минута, но след намесата на ВАР стана ясно, че Левандовски е вкарал топката с ръка и голът бе отменен.

Байерн започна по-активно и след почивката и още в началото Павар стреля опасно, а стражът на домакините направи достатъчно, за да избие топката в страничната греда и да запази нулевото равенство в Лисабон.

Баварците за втори път пратиха топката в мрежата на Влаходимос чрез Томас Мюлер, но отново ВАР се намеси, за да отмени попадението. Оказа се, че в хода на атаката Кингсли Коман е бил зад последния играч на Бенфика.

"Червените" отговориха с удар под гредата на Гонсалвеш, но Нойер за пореден път доказа своята класа и по блестящ начин изби кълбото в корнер.

В 68-ата минута Яремчук направи страхотен пробив, надбягвайки Упамекано, но му липсваше точност в завършващата фаза, за да хвърли в екстаз феновете на "Ещадио да Луш".

Вместо това гостите излязоха напред в резултата в 70-ата минута. Лерой Сане изпълни по прекрасен начин пряк свободен удар и изпрати топката неспасяемо във вратата на правещия впечатляващ мач Влаходимос.

10 по-късно интригата окончателно бе убита, след като Евертон си вкара злощастен автогол, засичайки прострелно центриране на Серж Гнабри и прати кълбото в собствената си врата.

Байерн не спря дотук и в 82-ата минута Левандовски оформи класическия резултат в Лисабон, след като получи на празна врата от Сане и нямаше проблем да се разпише.

Още 120 секунди бяха нужни на баварците, за да реализират и четвърти гол. Гостите организираха добра атака отдясно, при която Станишич намери непокрития Сане, а той стреля от движение и матира Влаходимос – 0:4.

Бенфика – Байерн Мюнхен 0:4

Голмайстори:

0:1 – Сане 70‘

0:2 – Евертон 80‘ (автогол)

0:3 – Левандовски 82‘

0:4 – Сане 84‘

Бенфика: Влаходимос, Верисимо, Отаменди, Вертонген, Марио (Таарабт – 81‘), Вайгъл, Алмейда (Гонсалвеш – 40‘), Грималдо, Силва (Пици – 81‘), Нунес (Рамос – 81‘), Яремчук (Евертон – 76‘)

Байерн Мюнхен: Нойер, Ернандес (Ричардс – 86‘), Упамекано, Зюле, Павар (Гнабри – 66‘), Забитцер (Толисо – 86‘), Кимих, Сане, Мюлер (Станишич – 77‘), Коман (Мусиала – 86‘), Левандовски