Световният шампион Люка Ернандес няма да влиза в затвора, съобщи "Ел Мундо Депортиво". Футболистът на Байерн Мюнхен бе оправдан от съда в Мадрид, който разгледа жалбата му и отложи изпълнението на наложената шестмесечна ефективна присъда при следните условия: изпитателен срок от 4 години, липса на ново престъпление през този период и глоба от 96 000 евро.

Неизпълнението на тези задължения може да бъде мотив за отмяна и изпълнение на наложеното наказание. На 3 февруари 2017 г. защитникът и тогавашната му съпруга Амелия де ла Оса Йоренте се биха насред улицата. Инцидентът завърши с присъда за футболиста за домашно насилие, а съдът в Мадрид осъди и двамата на 31 дни общественополезен труд и наложи ограничителна заповед и на двамата за шест месеца.

Въпреки това и двамата решиха да отидат на медения си месец и когато се върнаха в Мадрид от Маями през юни, бяха изненадани на летището в Барахас. Люка беше арестуван, въпреки че по-късно беше освободен. Половинката му не бе задържана, тъй като все още не бе получила уведомление за мярката си за неотклонение, уточнява "Труд". Прокуратурата поиска година затвор за нарушаване на тази ограничителна заповед за играча на Байерн.