Общото събрание на акционерите на Байерн Мюнхен завърши с хаотични сцени и освиркване на президента на клуба Херберт Хайнер. Причина за скандала бе желанието на голяма част от феновете и акционерите на баварците клубът да прекрати отношения със своя спонсор Катар Еъруейс, заради нарушаването на човешките права в страната от Близкия Изток.

По време на събрание бе гласувано предложение Байерн да се идентифицира с "международно признатите човешки права", като предложението бе прието със 77,8 процента от гласовете на присъстващите, но президентът Хайнер и изпълнителния директор Оливер Кан гласуваха против. "Като клуб сме отворени към всякакви дискусии, но критиката винаги трябва да се основава на доказани факти", заяви Хайнер, а думите му бяха посрещнати с освирквания.

Когато Хайнер се опита да прекрати заседанието преди изказване на един от опозиционерите - Михаел От - обстановката се нажежи още повече. Викове "Ние сме Байерн, не вие!", "Ние сме феновете на Байерн, които вие не искате" и "Хайнер вън!", започнаха да се чуват от залата.

Бившият президент на Байерн Ули Хьонес призна, че това е най-лошият момент в над половинвековния му престой в Байерн като играч и ръководител. "Ще трябва първо да преспя и да помисля", сподели той.