Байерн Мюнхен се върна на победния път в Бундеслигата, след като в мач от 13-тия кръг надигра нагледно трудно с 1:0 у дома Арминия Билефелд. Баварците направиха куп пропуски, но в крайна сметка стигнаха до трите точки с гол на Лерой Сане в 71-та минута.

Така хората на Юлиан Нагелсман взеха трите точки, след като в предишния кръг загубиха шокиращо с 1:2 от Аугсбург. Байерн се върна на върха в класирането с актив от 31 точки, с една повече от Борусия Дортмунд, който по-радно днес надигра Волфсбург с 3:1. Арминия е на предпоследното място с едва 9 точки от 13 кръга.

Двубоят започна с изненадващ шанс на Клос, който бе оставен непокрит в наказателното поле, но не успя да реализира. Байерн отговори с пропуск на Томас Мюлер, който засече центриране от крилото, за да предизвика чудесната реакция на Ортега. Малко след това пред Мюлер се откри нова възможност, но и при нея нападателят не успя да реализира.

Много активен през целия двубой бе Лерой Сане, който в 13-та минута стреля опасно. Най-чистото положение бе пред Алфонсо Дейвис в 16-та минута, когато канадският национал се справи сам с почти цялата защита на гостите, но Ортега отрази удара му.

До края на полувремето Байерн не спираше да атакува, но гол така и не падна. Пропуски пред вратата на Арминия направиха Мюлер, Левандовски и Дейвис.

Баварците продължиха по същия начин и след почивката. Само 40 секунди след подновяването на играта опасен удар на Сане мина покрай гредата. Крилото направи нов пропуск в 58-та минута, когато на метри от вратата не успя да прати топката в мрежата. В 66-та минута и Левандовски нямаше късмет, след като получи добро подаване от крилото от Коман, но не успя да засече топката в мрежата.

В крайна сметка след толкова много положения гол за Байерн нямаше как да не падне. Това направи Лерой Сане в 71-та минута, когато с мощен удар от границата на наказателното поле не остави шансове на стража на гостите и направи 1:0.

Байерн Мюнхен - Арминия Билефелд 1:0
1:0 Лерой Сане 71’

Байерн Мюнхен: Нойер, Павар, Упамекано, Ернандес (90 - Зюле), Дейвис, Толисо, Горецка (56 - Мусиала), Коман, Мюлер, Сане (71 - Гнабри), Левандовски

Арминия Билефелд: Ортега, Андраде (78 - Де Меедина), Нилсон, Пипер, Брунер, Василиадис (78 - Фернандеш), Притъл, Окугава, Шьопф (90 - Сера), Вимер (64 - Хак), Клос (78 - Ласм)