Лидерът в Бундеслигата Байерн Мюнхен играе със закъсалия тим на Щутгарт и ще бъде с ограничен състав за срещата във вторник, като старши треньорът на баварците Юлиан Нагелсман е изправен пред някои трудни решения, за да покрие липсите в отбора.

Германският шампион има само двама здрави полузащитници на разположение – испанецът Марк Рока и французинът Микаел Кюизанс, за гостуването на Щутгарт.

Леон Горецка, Йошуа Кимих, Марсел Забицер и Джамал Мусиала са с травми, докато Корентен Толисо получи болезнен удар при победата над Майнц през уикенда, която помогна на Байерн да дръпне с шест точки на върха в класирането.

„Толисо е контузен, но може да се наложи да рискуваме с включването му“, каза Нагелсман, без да конкретизира за каква травма става въпрос. Треньорът имаше подобен подход към 18-годишния Мусиала, който счупи костица в ръката си срещу Майнц. „Трябва да почакаме, но на теория той може да играе. Същото се отнася и за Леон Горецка. Ще вземем решение за коляното му в зависимост от това колко болезнено е“.

Кимих се чувства зле след заразяването с коронавирус и е малко вероятно да стартира срещу Щутгарт, който е на една точка над зоната на изпадащите.