Четирима играчи на Байерн Мюнхен, включително капитана Мануел Нойер, както и треньор, са тествали положително за коронавирус, съобщиха от пресслужбата на германския шампион.

Вратарят Нойер ще пропусне първата тренировка за годината, която бе изместена от 2 за 3 януари „предвид настоящата пандемична обстановка“, казаха от Байерн.

„Мануел Нойер, Кингсли Коман, Корентен Толисо и Омар Ричардс тестваха положително за коронавирус. Всички те се чувстват добре, както и помощник треньорът Дино Топмьолер, който също даде положителна проба. Всички те се изолират в домовете си“, се казва в клубно изявление.

През декември, баварците заявиха, че ще бъдат без германския национал Йошуа Кимих до четири седмици, след като полузащитникът се зарази с вируса. Кимих предизвика разгорещен дебат през октомври, когато разкри, че е отказал да се ваксинира срещу Ковид поради „лични опасения“, но миналият месец сподели, че е щастлив, че си е поставил ваксина.

Байерн подновява защитата на титлата си в петък при домакинството на Борусия Мьонхенгладбах, като мачът ще се играе при закрити врати поради пандемията от коронавирус.