Байерн Мюнхен потвърди, че канадският национал Алфонсо Дейвис е станал деветият играч с коронавирус, два дни преди първия двубой на баварците в Бундеслигата за 2022 г.

Той (Дейвис) се справя добре и е под домашна карантина“, споделиха от Байерн в свое изявление. Германският шампион приема Борусия Мьонхенгладбах в петък, но спортният директор на гостите Макс Еберл потвърди, че мюнхенци искат срещата да бъде отложена. „Случаят е такъв, че Байерн иска да отложи мача, но всичко зависи от Лигата“, сподели той, след като разговаря по телефона със спортния директор на Байерн Хасан Салихамиджич и Германската футболна лига (ДФЛ).

Дейвис е поредният член от състава на Байерн с положителен тест, включително капитана Мануел Нойер. Крилото Лирой Сане и защитникът Дайо Упамекано се бяха присъединили към увеличаващия се списък във вторник. Баварците са вече без Ерик Максим Чупо-Мотинг и Буна Сар, които са съответно с Камерун и Сенегал за Купата на Африка. Защитникът Йосип Станишич е контузен, докато германският полузащитник Леон Горецка и централният бранител Никлас Зюле също пропуснаха днешната тренировка.

Според правилника на ДФЛ, молбата за отлагане на мач от Бундеслигата може да бъде отхвърлена, ако даден отбор има „15 или повече играчи на разположение“. Въпреки това, Гладбах се подготвят за срещата от Бундеслигата „така сякаш двубоят ще се състои“, сподели треньорът Ади Хютер. Гладбах разбиха Байерн с 5:0, когато двата тима се срещнаха за Купата на Германия миналия октомври. Баварците остават в график за десета последователна титла на страната, като водят с девет точки преди навлизането във втората половина от сезона. Гладбах са 14-и, на едва две точки от последните три отбора в класирането. /БГНЕС