Трансферът на Никлас Зюле от Байерн Мюнхен в Борусия Дортмунд е шокиращ за голяма част от специалистите и анализаторите.

Германският национал, който става свободен агент в края на сезона, отказа офертата на Байерн за нов договор. По непотвърдена информация на вестник "Тагесцайтунг" тя е била за 10 милиона евро на сезон.

В Борусия Зюле ще прибира между 8 и 10 милиона евро на година, парафирайки за четири сезона. И веднага прави впечатление, че той не отива там заради по-добри лични условия.

Всъщност Зюле напуска баварския колос не толкова заради парите, а заради това, че не се е почувствал достатъчно оценен от шефовете. А в Дортмунд ще бъде със статут на твърд титуляр и звезда. Правейки това, което стори Матс Хумелс през 2019 година.

Хумелс остана три сезона в Байерн след сензационния си трансфер през лятото на 2016 година, когато беше и капитан на "жълто-черните". Днес свободният трансфер Зюле не е толкова бомбастичен, но пък е изключително изненадващ. 

Още по-интересното е, че Никлас е имал предложения от Челси и Барселона, пише "Абендцайтунг". Здравенякът отказва на "сините" за втори път след 2017 година, когато ги отсвири заради Байерн.