Залцбург игра смело, но изпусна Байерн Мюнхен в първи осминафинален мач на Шампионската лига, завършил 1:1.

Двата отбора изиграха много равностойно първо полувреме, но "биковете" успяха да пуснат първа кръв на стадион "Ред Бул Арена" чрез резервата Чуквубуике Адаму, появил се принудително на терена.

След почивката Байерн тотално доминираше и имаше предимство по всички показатели. Логичното се случи в последната минута, когато дейният Кингсли Коман изравни.

Реваншът между двата отбора е на 8 март на стадион "Алианц Арена" в Мюнхен.


Двата отбора стартираха на изключително високи обороти и атаките се редуваха в двете половини на терена. Грешка на Никлас Зюле покачи градуса, но шутът пред вратата на гостите беше блокиран. После тупалката на Окафор доведе до корнер, от който не се случи нищо сериозно.

Изтичаше десетата минута, когато баварците създадоха първата реална голова възможност. Серж Гнабри получи отдясно, финтира бранител и би технично с левия крак, но вратарят Филип Кьон спаси. После стражът улови и точния удар на Кингсли Коман.

В средата на първото полувреме домакините изненадващо поведоха. Влезлият като резерва Чуквубуике Адаму получи пред наказателното поле на Байерн след бърза контраатака на своите и завърши с прецизен изстрел в десния ъгъл.

Брендън Ааронсън беше близо до ново попадение за австрийците, но Свен Улрайх спаси изстрела му. При една от малкото възможности за гостите до почивката Лерой Сане би покрай гредата.

Момчетата на Юлиан Нагелсман се опитаха да отговорят в началото на второто полувреме и Коман прати кълбото над целта след рикошет, а след това Серж Гнабри би в обсега на вратаря. Като цяло обаче в играта на германския хегемон липсваше обичайната острота, а звездата Роберт Левандовски изглеждаше напълно изолиран.

Преди изтичането на час игра капитанът на Байерн Томас Мюлер имаше претенции за дузпа заради задържане в пеналта, но реферът Майкъл Оливър замълча. Натискът на германците се засилваше, но голът не падаше. Сане отново би отдалеч, но Кьон улови.

В 73-ата минута Коман се завъртя и шутира в близкия ъгъл по диагонала, но спечели само корнер след спасяване на Кьон. Още по-впечатляващо беше спасяването на вратаря при опита отблизо на Сане малко след това.

Залцбург създаде първото си истинско голово положение за втората част в 80-ата минута, но беше много близо до нов гол. Първо Улрайх спаси шута на Адейеми, а след това Бенжамен Павар блокира пред голлинията опита за добавка на Адаму.

Справедливостта все пък възтържествува и в последната минута на редовното време Коман изравни. Павар центрира, Мюлер отклони с глава и французинът завърши отляво в близкия ъгъл!

 

Залцбург - Байерн Мюнхен 1:1

1:0 Чуквубуике Адаму - 21'

1:1 Кингсли Коман - 90'