Едва ли има друг случай в историята на футбола, когато треньор е уволнен непосредствено след два поредни домашни дубъла. Точно това обаче се случи на Феликс Магат през януари 2007 година в Мюнхен заради трудния му характер.

Поне засега той е първият и единствен треньор в историята на Байерн с два поредни дубъла. Затова и когато 6-кратният шампион на Германия (три пъти като играч и три пъти като треньор) говори, останалите мълчат.

Този път под прицела на "Саддам" (прякор, лепнат му в Германия заради тежките тренировки) е навярно най-могъщата фигура в германския футбол - Ули Хьонес. 

Последният вече се води само почетен президент на Байерн, но според героя от финала на КЕШ за 1983 година всъщност влиянието на Хьонес на стадион "Алианц Арена" все още е огромно. И това пречи на новите шефове.

"Манчестър Юнайтед има същия проблем като Байерн - един човек направи клуба много голям през годините и затова постоянно е търсен за съвети. Ули Хьонес продължава да бъде важен за Байерн и след напускането си", коментира Магат пред телевизия "Скай".

"Хасан Салихамиджич например има голям проблем, защото не решава нищо сам. Първо трябва да се допита до Хьонес, който продължава да има огромно влияние в клуба. Най-вече защото го води успешно над 30 години. Не зная какви са отношенията между Хьонес и Оливер Кан, но последният ще има тежка задача като изпълнителен директор", добави големият Магат.