Мануел Нойер, Леон Горецка, Алфонсо Дейвис и Корентен Толисо все още не са готови за игра и ще бъдат извън състава на Байерн Мюнхен за мача утре срещу Байер Леверкузен. Това съобщи днес треньорът на баварския тим Юлиан Нагелсман.

Байерн и лидер в Бундеслигата с 8 точки аванс пред втория Борусия Дортмунд и утре посреща третия в класирането Леверкузен.

Вратарят Нойер поднови тренировки от една седмица след операцията на коляното. "Добре е, всичко е по план, но за събота той няма да бъде опция", каза Нагелсман на пресконференцията си. "Целта ни е да играе в Шампионската лига срещу Залцбург във вторник, но ще видим дали е разумно", допълни той.

Леон Горецка също има болка в коляното. "Той прогресира добре и не изпитва никаква болка", каза треньорът. Но германският национал ще поднови тренировки след седмица или две.

Корентен Толисо се възстановява след мускулно разкъсване и е тичал за първи път в четвъртък. 

Новините за Алфонсо Дейвис, който страда от миокардит, са по-скоро добри. "Той обаче няма да играе скоро. Трябва да се завърне в кондиция, а това ще отнеме време", каза Нагелсман.

Добрата новина е, че за мача са готови Томас Мюлер, който е възстановен след КОВИД-19 и Никлас Зюле, който преодобя болка в гърба.