39 гола и 3 асистенции в 34 мача е отлична статистика. Няма съмнение, че стрелецът на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски прави пореден силен сезон, но в момента полякът се намира в мини-криза.

Той не успя да се разпише в последните два мача в Бундеслигата, в които баварците вкараха само две попадения. И според мнозина причина за неговата изолация в последните дни е системата на треньора Юлиан Нагелсман.

Младият специалист държи на контрола на топката, при който шест или дори цели седем полеви играчи се позиционират в наказателното поле на съперника. Тази смазваща преса изглежда отлична за Байерн, но не и в частност за Левандовски.

Полякът предпочита повече свободни пространства и да действа сам в пеналта. Да носи нужната отговорност или казано на жаргон - да не му се пречкат в наказателното поле. Собствените съотборници...

"Леви нямаше много завършващи удари срещу Айнтрахт и Леверкузен. Смятам, че трябва малко да модифицираме офанзивната си игра заради него", заяви Томас Мюлер.

Тази вечер Байерн играе за задължителна победа срещу Залцбург. Първият мач в Австрия завърши с късметлийско за германците 1:1 след гол на Кингсли Коман чак в 90-ата минута. С оглед мини-кризата на Левандовски, в Мюнхен не изживяват най-спокойните си дни...