Байерн Мюнхен попиля Унион Берлин с 4:0 в мач от 27-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Алианц Арена".

Баварците изиграха първо полувреме по учебник, взимайки класическа преднина още на почивката. Така те набързо заличиха горчилката от двете поредни шампионатни равенства. 

Кингсли Коман откри с гол-красавец по диагонала в 16-ата минута, а десетина минути по-късно получилият шанс да стартира като титуляр Танги Ниансу удвои с глава.

Гостите също имаха своите възможности, най-чистата от която дойде между първите две попадения за баварците. Кнохе нанесе точен и много тежък удар, но Мануел Нойер спаси по феноменален начин.

Изпуснали своя момент, гостите така и не получиха нова чиста голова възможност, макар да пресираха дълбоко. В края на първото полувреме Роберт Левандовски си спечели дузпа по хитър начин и я реализира майсторски в долния десен ъгъл.

Надеждите на берлинчани за някакво чудо рухнаха 62 секунди след рестарта, когато Левандовски заби 31-ия си гол за сезона в първенството. В случая полякът само трябваше да подложи крака си, защото черната работа свърши Джамал Мусиала.

Няма как да не се признае смелостта на Унион, който дори при пасив от 4 гола отново атакуваше и имаше основателни претенции за дузпа, а след това пред голлинията Ернандес извади удара на Авони.

В 83-ата минута Серж Гнабри навърза защитата на съперника по красив начин, игра на двойно с Корентен Толисо и излезе на стрелкова позиция, но... не уцели вратата.

Така Байерн Мюнхен събра 63 точки на върха и дръпна със седем на Борусия Дортмунд, който има мач по-малко. Унион е осми с 38 пункта.

Байерн Мюнхен - Унион Берлин  4:0

1:0 Кингсли Коман - 16'
2:0 Танги Ниансу - 25'
3:0 Роберт Левандовски - 45' + 1, дузпа
4:0 Роберт Левандовски - 47'