Привличането на Роберт Левандовски е един от приоритетите за мениджъра на Ливърпул Юрген Клоп през летния трансферен прозорец, твърди испанското издание El Nacional.

Според източника наставникът на мърсисайдци иска отново да работи с поляка, с когото се познават отлично от съвместния им престой в Борусия Дортмунд. През лятото Лева ще навърши 34, но това не притеснявало Клоп, тъй като нападателят е в завидна форма, която може да го задържи още доста години в голямата игра.

Подобно на Мохамед Салах, договорът на звездата на Байерн Мюнхен изтича в края на юни 2023-та и има голяма вероятност да напусне "Алианц Арена" след края на настоящия шампионат.

Барселона, Реал Мадрид и Атлетико Мадрид също се интересуват от играча, но в новината се посочва, че влиянието на Клоп може да изиграе ключова роля Лева да избере "Анфийлд". И все пак сделката не изглежда много вероятна, уточнява webcafe.bg.

Просто заради напредналата си възраст полякът не влиза в профила на играчите, които взима треньорът на "червените". А и споменаваната сума за трансфер е 70 милиона паунда. Трудно е да се повярва, че Ливърпул ще плати толкова за футболист, който в началото на следващия сезон ще е на 34. Било то и Левандовски.