Фрайбург игра смело и сравнително равностойно, но загуби с 1:4 от Байерн Мюнхен в мач от 28-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Европа парк". Към края на двубоя гостите играха с 12 души в продължение на 17 секунди, което наложи временно спиране на играта.

Баварците имаха превес през първото полувреме (8:3 удара и 61% владеене на топката), но така и не успяваха да превземат пазената от Марк Флекен вратар.

Четирите точни удара на гостите за първите 45 минути не бяха достатъчно силни и прецизни, като при една от добрите възможности Томас Мюлер беше блокиран. Танги Ниансу стреля много близо покрай гредата, а голмайсторът на шампионата Роберт Левандовски така и не можеше да "влезе" в мача.

Точно преди почивката бързоногото крило на мюнхенци Кингсли Коман се изстреля напред, направи финт с петичка и шутира, но стражът на домакините не беше затруднен особено. 

За протокола Коман обра овациите на целия стадион с вълшебен пас за Томас Мюлер в началото на второто полувреме, но германецът не си спря добре и опасността отмина. Като цяло и двата отбора залагаха на здравите единоборства, а Фрайбург по нищо не показваше респект към славния си противник.

Малко преди изтичането на ас игра Байерн Мюнхен поведе от нищото. Джошуа Кимих центрира от пряк свободен удар в пеналта на домакините, където Флекен не разчете добре излизането си и Леон Горецка откри с глава.

Не след дълго дойде и изненадващата смяна на Левандовски, който очевидно не се чувстваше добре физически. И по ирония на съдбата секунди след излизането на поляка, бившият нападател на Байерн Нилс Петерсен изравни с левачката след многоходова акция на своите. Куриозното е, че това беше първото докосване в мача за ветерана, появил се от пейката секунди преди това.

Атаките се редуваха и пред двете врати, но в 73-ата минута Байерн си върна преднината. Люка Ернандес центрира отляво и Серж Гнабри вкара в долния десен ъгъл, след като преди това финтира защитник на съперника.

В 82-ата минута Байерн нанесе трети и решителен удар. Дайо Упамекано "хвърли" прекрасен пас към Коман,който финтира и стреля в долния ляв ъгъл. Флекен не реагира добре и само изгледа как топката се оплита в мрежата зад него. Малко по-късно се стигна до комичен момент, при който Коман трябваше да бъде сменен, но остана на терена и Байерн игра с 12 души в продължение на 17 секунди, което доведе до кратко прекъсване на мача и налагане на допълнително време от 500 секунди.

В 96-ата минута Гнабри направи пропуск, но малко по-късно се реваншира и пусна за Марсел Забитцер, оформил крайния резултат с изстрел от движение.

След успеха Байерн събра 66 точки и дръпна с девет на преследвача Борусия Дортмунд, който има тази вечер тежко домакинство на четвъртия РБ Лайпциг. Петият Фрайбург остава със същия актив (45 пункта) като "биковете", изпускайки златен шанс за влизане в Топ 4.

 

Фрайбург - Байерн Мюнхен 1:4
 

0:1 Леон Горецка - 58'
1:1 Нилс Петерсен - 63'
1:2 Серж Гнабри - 73' 
1:3 Кингсли Коман - 82'
1:4 Марсел Забитцер - 96'