Германският хегемон Байерн Мюнхен спечели десета поредна титла в Бундеслигата и общо 20-а в последните 30 години.

В този период баварците печелят своите първи места в Германия с 11 различни треньори - Франц Бекенбауер, Джовани Трапатони, Отмар Хицфелд, Феликс Магат, Юп Хайнкес, Пеп Гуардиола, Луис ван Гаал, Карло Анчелоти, Нико Ковач, Ханзи Флик и Юлиан Нагелсман. В този период само четирима треньори не успяха да спечелят нито една титла с отбора.

Първият е Сьорен Лерби през сезон 1991/92. Той пое отбора през есента на 1991-ва на мястото на Хайнкес, който бе уволнен заради лош старт в шампионата и само четири победи в първите 12 кръга. Лерби, който игра за Байерн в средата на 80-те, спечели 5 от 17 мача и бе уволнен след поражението от Кайзерслаутерн с 0:4.

Още първоначалното назначение криеше своите рискове, тъй като датчанинът нямаше опит. Шест месеца в Мюнхен го убедиха, че е избрал грешната професия, заряза треньорството и стана футболен агент, припомня dsport.

Ерих Рибек е вторият треньор на Байерн, който не успя да спечели титлата от 30 години. Той ръководи отбора от март 1992 до декември 1993 година. През вече споменатия сезон Байерн завършва на 10-то място с отрицателна голова разлика, а Рибек не успява да промени нищо съществено след Лерби.

В следващата кампания той остава без Браян Лаудруп и Щефан Ефенберг, но се подсилва с Лотар Матеус и обещаващия халф на Карлсруе Мемет Шол. През целия сезон Байерн се бори за титлата с Вердер Бремен, но все още изостава на една точка от опонентите си.

Така титлата се решава в преките мачове, а Вердер печели и двата с общ резултат 7:2 и Ото Рехагел носи трофея в Бремен. Именно Рехагел ще седне на пейката на Байерн през сезон 1995/96, след като направи чудеса във Вердер и спечели два пъти Бундеслигата, две Купи на Германия, както и КНК.

Рехагел обаче така и не успя да постигне същите успехи с Байерн. Скара се с играчите и бе уволнен през април 1996 година няколко месеца след като пое отбора.

През сезон 2008/09 Юрген Клинсман е назначен за треньор. Бившият национален селекционер на Германия не постигна успех, тъй като Байерн завърши на две точки зад първото място и титлата отива за Волфсбург.