Германският хегемон Байерн Мюнхен не може да постигне споразумение със Серж Гнабри, а футболистът продължава да отказва предложението за нов договор, съобщава "Кикер".

Двете страни водят разговори повече от месец, но не могат за намерят компромис. Разговорите са били няколко пъти в офиса между ръководството на клуба и мениджърите на играча, а след това са продължили с размяна на писма.

Основният проблем остават финансовите претенции на играча. От Байерн искат да компенсират желанието му с гъвкавост в условията, но не искат да надскочат рамката на заплатите и бонусите, уточнява БТА.

Актуалният договор на 26-годишния германски национал е до юни 2023-а година. От декември 2022-а обаче той може да води свободно преговори с други отбори, тъй като ще остават по-малко от 6 месеца от актуалното споразумение.

През този сезон Гнабри е записал 42 мача във всички турнири за баварския колос, в които е вкарал 16 гола и има 5 асистенции.

Ако Гнабри си тръгне като свободен агент, то това ще бъде втори удар за Байерн след напускането на Давид Алаба. Австриецът също си тръгна без пари, след като след пет месеца преговори не се разбра за парите по новия договор.