Звездата на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски, чийто договор с клуба изтича през лятото на 2023 година, е отказал да го поднови, съобщава вестник "Билд". Това означава, че полският голмайстор сигурно ще бъде продаден още това лято, тъй като след една година той ще стане свободен агент и може да си тръгне от клуба без пари.

"Машината за голове Левандовски ще напусне Байерн най-късно през 2023 година", уверява "Билд", цитиран от БТА. "В последните седмици най-добрият футболист на ФИФА за 2021 година е съобщил на ръководството на клуба, че няма да поднови договора си, който е валиден още година", твърди вестникът.

Информацията е потвърдена и от сайта Sport1, който се позовава на свои източници от Байерн.

До момента шефовете на Байерн постоянно казваха, че няма да се разделят с 33-годишния нападател (той е вкарал 343 гола за баварците от 2014 година насам), но ако не го продадат това лято, ще го оставят да си тръгне без пари. Левандовски едва ли ще е толкова мотивиран да играе за клуба през следващия сезон.

Според някои испански медии Роберт Левандовски е осъществил контакт с Барселона, но треньорът на каталунците Шави Ернандес обяви трансфера за "труден" заради деликатното финансово състояние на клуба.

Снимка: БГНЕС