Президентът на Байерн Херберт Хайнер коментира се изказа доста остро относно желанието на звездата на тима Роберт Левандовски да напусне тима и да се присъедини към Барселона.

„Роберт Левандовски има договор до 30 юни 2023 г. и ще играе с нас дотогава“, каза без колебание Хайнер пред германската телевизия „Sport1“. По същия начин президентът на Байерн Мюнхен искаше да покаже, че един футболист не може да си позволява волността да извива ръцете на куба: „Когато подписваме договор, а аз го правя през цялата си кариера, и двете страни знаят какво има в него. Не можем да говорим за „принуждаване“ на някого да изпълни договора си“.

Що се отнася до това, дали баварците биха се примирили с това да загубят Левандовски през следващото лято без пари, президентът на тима каза: „Роберт каза, че трябва да намерим решение и за двете страни, като Байерн е една от страните. Той е в правото си да не иска да удължава договора си. Той също се присъедини към нас със свободен трансфер. Споразумението не може да бъде едностранно, за това са договорите“.