Агентът на Роберт Левандовски Пини Захави обяви, че за поляка Байерн Мюнхен вече е история.

Головата машина има още една година от договора си с баварците, но иска да напусне в посока Барселона, а Захави не спести истината за отношенията между играча и Байерн. Захави разкри също, че Лева ще изпълни мечтата на живота си, ако заиграе на "Камп Ноу".

"За Роберт Левандовски Байерн Мюнхен е история. Роберт иска да напусне Байерн след осем години, в които даде всичко за клуба. Сега, на почти 34 години, той има възможността да изпълни мечтата на живота си и да се присъедини към клуба, за който винаги е мечтал", заяви агентът, цитиран от webcafe.bg.

"Защо Байерн му отказва тази възможност? За Роберт въпросът е много ясен: той иска да напусне Байерн това лято. Тук никой не се интересува от парите, нито Роберт, нито аз. От месеци той не се чувства уважаван от хората в клуба, това е истината. Байерн Мюнхен не загуби футболиста Левандовски, а човека Роберт".

"От много години съм във футболния бизнес и съм виждал какво ли не, но поведението на Байерн ме изуми. И вместо да се запитат къде бъркат, те обвиняват мен за всичко", каза още Захави.