Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд бяха изтеглени срещу третодивизионни отбори в първия кръг на турнира за Купата на Германия през следващия сезон. Баварците започват похода за рекорден 21-и трофей с гостуване срещу Виктория Кьолн, а "жълто-черните" ще пътуват за среща с Мюнхен 1860.

През този сезон Байерн Мюнхен и Борусия Дортмунд ще търсят реванш пред феновете си в турнира, след като не успяха да стигнат до финала. РП Лайпциг надви Фрайбург в битката за трофея, а двата гранда го пропуснаха заедно за първи път от 2011 насам.

Лайпциг, който спечели с дузпи, започва защитата на титлата си срещу четвъртодивизионния Теутониа Отенсен, който е първенец на зона Хамбург и ще дебютира в турнира. Фрайбург пък ще играе с Кайзерслаутерн, който тази пролет си спечели промоция за втора дивизия допълва БТА.

Айнтрахт Франкфурт, носител на Лига Европа, стартира срещу шампиона на трета дивизия Магдебург, а Унион Берлин за гостува на четвъртодивизионния Кемницер ФК. Столичният Херта Берлин пък започва дългия път към домакински финал срещу Айнтрахт Брауншвайг.

Първите мачове са насрочени за уикенда от 29 юли до 1 август, но двубоите на Байерн и Лайпциг са отложени за края на същия месец. Причина е срещата им за Суперкупата на Германия на 30 юли.