Трансферът на полузащитника на Аякс (Амстердам) Райън Гравенберх може да се смята за приключен, обявиха от новия клуб на играча Байерн (Мюнхен). 20-годишният халф пристигна при германските шампиони на 11-и юни за медицински прегледи и заключителни преговори.

Аякс ще получи за таланта 19 милиона евро като трансфер и 6 милиона евро като бонуси за определени постижения, които младокът ще постигне или ще помогне на Байерн. Договорът му с баварците е за 5 години.

Това е втора сделка за играч от Аякс в посока Байерн в последните седмици след привличането на Носаир Мазрауи, който играе като краен бранител.

Гравенберх има 103 мача и 12 гола във всички турнири за Аякс, както и осем мача в Шампионската лига този сезон, пише БТА. GPS-системите на мачовете показват, че той е направил 376 паса или 88 процента точни от тях. Друг показател е, че той е трети по среден брой удари към вратата на противника през сезона.

Говорейки пред официалната страница на новия си клуб Гравенберх каза: "Когато дойде офертата от Байерн, не се наложи да мисля дълго. Байерн (Мюнхен) е един от най-великите клубове в света изобщо и играчи от къде ли не мечтаят да играят тук. Дойдох тук, за да спечеля много трофеи, а и Байерн да спечели много трофеи. На Алианц Арена всичко е възможно, разбира се и да спечелим Шампионската лига", каза още нидерландският халф.

Изпълнителният директор на клуба и бивш легендарен вратар Оливер Кан заяви: "Щастливи сме, защото този играч беше обект на интерес от много топ-отбори в Европа. Той избра нас, защото знае, че тук може да се развие до най-високо ниво".