Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски потвърди своята лоялност към предварителното споразумение с Барселона, след като отхвърли офертите на Челси и ПСЖ, съобщи испанският вестник "Спорт".

Събранието на акционерите на каталунците даде зелена светлина за продажбата на част от телевизионните права на различни инвеститори, така че президентът Жоан Лапорта и неговият борд на директорите скоро ще имат финансовата ликвидност, необходима за активиране на трансфера на поляка.  

Това ще доведе до финализиране на подновяванията на договорите и с Гави, Кристенсен, Кесие, Маркос, Аспиликуета... и, разбира се, изправяне пред големите операции като тази за правата на Кунде, Рафиня и особено Левандовски.

Барселона подготвя новата си официална оферта за Роберт, след като Байерн отхвърли фиксираните 32 плюс 5 в променливи и има претенции за 40 милиона евро. Журналистът Фабрицио Романо потвърждава в социалните си мрежи, че страхотните отношения между Жоан Лапорта и неговия агент Пини Захави са били ключови за Левандовски да изчака и да счита устното споразумение между двете страни за валидно, допълва "Труд".  

Капитанът на полския национален отбор не само каза публично, че иска да напусне Байерн Мюнхен, но също така каза на Челси и ПСЖ, че неговият приоритет е и винаги е била Барса. Алтернативата за Байерн би била да го задържи до 30 юни 2023 г., след което той ще напусне като свободен агент и тимът няма да спечели нищо от най-голямата си звезда. 

През следващите седмици преговорите трябва да изкристализират в споразумение между клубовете, което ще отведе Левандовски на "Камп Ноу".