Шампионът на Германия Байерн Мюнхен завърши и потвърди официално привличането на Садио Мане от Ливърпул. Трансферът бе съобщен и от сайта на английския клуб. 

30-годишният нападател подписа договор до лятото на 2025-а, а трансферната сума може да достигне 35 милиона паунда, като от тях 27,5 милиона са гарантирани. 

Още 5 милиона англичаните ще получат в зависимост от изиграния брой мачове от сенегалеца, а допълнителни 2,5 милиона ще бъдат базирани върху индивидуалните и отборни постижения. 

„Садио Мане е световна звезда, който се вписва идеално във ФК Байерн, а освен това и ще подобри имиджа на Бундеслигата като цяло. Феновете идват на стадионите именно за такива играчи. Страхотно е, че нашият клуб успя да го привлече” заяви президентът на баварците Херберт Хайнер пред официалния сайт на клуба. 

„Много съм щастлив, че най-накрая съм част от Байерн Мюнхен. Още от началото интересът на клуба към мен бе много голям, така че изобщо не се поколебах. Това е правилният момент за ново предизвикателство. Искам да постигна много с отбора, както в Германия, така и в Европа” изтъкна самият Мане. 

"Сенегалският нападател преминава в Бундеслигата след 6 брилянтни сезона с Ливърпул. Ние му желаем всичко най-хубаво, след като спечели с нас Висшата лига, Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Купата на Лигата, Суперкупата на УЕФА и се отчете със 120 гола и 38 асистенции в 269 участия за Ливърпул" пише в  сайта на мърсисайдци.