Полският централен нападател Роберт Левандовски е готов да предприеме радикални стъпки, за да осъществи преминаването си от Байерн Мюнхен в Барселона през настоящия трансферен прозорец.

Твърди се, че нападателят е договорил двугодишен договор с каталунците с опция за трети сезон, но ранните опити да напусне настоящия си клуб се оказаха неуспешни.

От Байерн на този етап отказват да водят преговори с Барселона за трансфера на Левандовски и отблъскват всякакъв интерес от страна на „блаугранас“, очаквайки полякът да изпълни договора си, пише Тема спорт.

Според медиите в родината на Лева Полша обаче, той отново ще действа публично, ако безизходицата продължи.

Левандовски е дал да се разбере, че няма да се яви за предсезонната подготовка и вместо това призова Байерн да започне да води преговори с Барселона.

Полският нападател проведе разговор в Майорка с представителите на баварския клуб, като той е бил категоричен, че няма планове да променя решението си и очаква да приключи приятелски взаимоотношенията си с германския клуб.

Следващата седмица може да се окаже решаваща и от Барселона да изпратят още една оферта с надежда, че преговорите най-накрая могат да приключат.

Снимка: БГНЕС