Байерн Мюнхен иска минимум 60 млн. евро (52 млн. паунда), за да продаде Роберт Левандовски на Барселона. По-рано тази седмица, каталунците отправиха оферта на стойност 40 млн. евро (34.4 млн. паунда), но от баварския колос настояха, че нападателят не е за продан, въпреки че му остава още година до края на настоящия договор на „Алианц Арена“.

Миналия месец Sky in Germany предаде, че 33-годишният стрелец е казал на ръководството на германския шампион, че няма да удължи договора си отвъд сезон 2022/23. Лева е казал на клубните шефове, че търси ново предизвикателство и финансовият мотив не е ключов в решението му да иска да напусне Мюнхен. От Sky in Germany добавиха, че полският стрелец на баварците иска да премине в Барса през лятото, а не като свободен агент догодина.

Левандовски е в редиците на германския колос от 2014-а насам и има 344 гола за клуба във всички турнири. Той помогна на Байерн да спечели осем поредени шампионски титли на страната, както и три Купи на Германия, а в края на миналия сезон бе коронясан за Голмайстор на Бундеслигата за пета поредна година. Лева прекара по-голямата част от кариерата си в Германия, след като премина в Борусия Дортмунд от Лех Познан през 2010. /БГНЕС