Полският нападател Роберт Левандовски може да бъде наказан с 3,6 милиона евро, ако не се яви на първата среща и съответно - тренировка на Байерн на 12 юли. Въпреки че все още има договор до 2023 г., нападателят отказва да играе за Байерн. След осем години в клуба той иска трансфер в Барселона.

Преди няколко дни полякът остави мистериозно съобщение в Instagram: „Не поглеждайте назад, освен за да гледате красив пейзаж." Снимка, направена по време на почивката му в Майорка.

 

Байерн отхвърли три оферти на каталунския клуб. Последната - 50 милиона, включително 10 милиона под формата на бонуси, което провокира гневната реакция на 33-годишния поляк, който може да не се яви на срещата на целия баварски тим на 12 юли. 

Баварците също отвърнаха с предупреждение. Според германската телевизия Sport1 Левандовски е бил заплашен с рекордната глоба, ако не дойде на тренировка, отбелязва "Труд". 

Треньорът на Барселона Шави и Левандовски се срещнаха наскоро в клуб в Ибиса. Според германския всекидневник "Билд" двамата са обсъдили подробности около трансфера на играча.