Роберт Левандовски ще бъде ново попълнение на Барса, след като споразумението между каталунския клуб и германците за 45 милиона евро плюс пет променливи беше обявено тази нощ от медиите в двете страни. Футболистът ще подпише за четири сезона.

Полският нападател прекара вчерашния ден в очакване на новини от неговия представител. Според журналиста Томаш Влодарчик, който е приятел на играча, Левандовски е отишъл да си почине с приятели снощи, защото е планирал да бъде тази сутрин в спортния център на Байерн Мюнхен, където бе насрочена тренировка.

Роберт пристигна сутринта, но не за да тренира, а за да се сбогува със своите съотборници и треньорския щаб. В 12:05 часа местно време полякът напусна базата пред погледите на множество фенове. Очаква се всеки момента двата клуба да обявят трансфера.

В същото време имаше спекулации, че агентът на играча Пини Захави ще лети до Мюнхен, за да се срещне с Левандовски. Възможно е полякът да пътува директно до Маями, за да премине медицински преглед в Съединените щати и да се присъедини към турнето на Барса, допълва "Труд".