Треньорът на Байерн Мюнхен Юлиан Нагелсман нападна бившия клуб на Матайс де Лихт - Ювентус, след като защитникът заяви, че "това е била най-трудната му тренировка от четири години насам".

Националът на Нидерландия, който след по-малко от месец навършва 23 години, премина това лято от "бианконерите" на "Алианц Арена" срещу 67 млн, евро,  плюс 10 млн. евро бонуси.

Някои от коментарите на бранителя вече раздразниха Юве и Леонардо Бонучи призна това публично, но без да навлиза в подробности.

Сега и Нагелсман захапа "Старата госпожа". "Говорих с Де Лихт след тренировката и ми каза, че му е била най-трудната от четири години. Беше тежка, но не чак толкова. През миналия сезон не игра много минути и съм чувал, че в Италия тогава не е лесно да се поддържа форма", заяви спецът.

Статистиката показва, че Де Лихт записа 42 мача за Юве през изминалия шампионат във всички турнири, а минутите му на терена бяха 3691, което прави средно по 87 на мач. Де Лихт не игра само в 8 срещи за торинци.

Това не е първият път, когато треньорският щаб на Ювентус е подложен на критики. През последните години в отбора редовно има множество контузии, въпреки променящите се методи.

Снимка: twitter.com/fcbayernen