Байерн очаквано удари Волфсбург с 2:0 в мач от германската Бундеслига. Това беше пети пореден и общо 28-и успех (при две равенства в 31 двубоя) за баварците в Мюнхен над този съперник 

Гостите започнаха добре и дори имаха възможност да излязат напред, но не уцелиха пазената от Мануел Нойер врата. На отсрещната врата Бенжамен Павар стреля с глава при изпълнение на корнер, но топката тупна върху напречната греда.

В 19-ата минута новата звезда на баварците Садио Мане откри резултата отблизо, вкарвайки след центриране отдясно на Серж Гнабри. Повторенията обаче показаха, че сенегалецът се намира в положение на засада и реферът Харм Озмерс отмени попадението след помощ от VAR.

В 33-ата минута обаче вече прошка нямаше и VAR не успя да помогне на "вълците". Джамал Мусиала получи от Томас Мюлер, успя да преодолее двама съперници след получен ритник и закова кълбото в долния ляв ъгъл с тупалка от границата на пеналта.

Байерн нанесе втори удар малко преди паузата, като и този път той дойде от границата на наказателното поле. Кимих стреля след подаване отляво на Алфонсо Дейвис и Томас Мюлер много хитро отклони от движение.

След почивката Байерн продължи да показва качествен футбол, а попадение на Алфонсо Дейвис беше отменено заради засада. Мусиала пък буквално скри топката на противника с бразилски финт в средата на втората част, но гостуващият отбор все още запазваше интригата.

Втори гол на Мане беше отменен заради засада четвърт час преди края на редовното време. Всъщност зад защитата на Волфсбург се оказа пусналият последния пас Мюлер.

Сане можеше да направи победата на своите класическа, но вратарят Кастеелс спаси в края. Статистиката показа 23:6 удара в полза на домакините, като Волфсбург имаше само една точна стрелба, при цели осем точни снаряда за шампионите.

Байерн Мюнхен събра пълен актив от шест точки и оглави красирането. Волфсбург е над чертата с една точка.

 

Байерн Мюнхен - Волфсбург 2:0

1:0 Джамал Мусиала - 33'
2:0 Томас Мюлер - 44'