Попадението на Матис Тел при победата на Байерн Мюнхен над Виктория Кьолн с 5:0 в първия кръг на турнира за Купата на Германия по футбол го направи най-младия голмайстор в официален мач в историята на баварците.

Французинът, който дойде наскоро от Рен, се разписа на възраст от 17 години и 126 дни. Така той изпревари настоящия си съотборник Джамал Мусиала със 79 дни.

"Матис вкара страхотен гол", каза треньорът на Байерн Юлиан Нагелсман. "Той е много добър дрибльор, има отлична техника и е много добър с топката в крака. Той е инвестиция за бъдещето. Не е лесно за 17-годишен да играе редовно в Байерн, но той е играч, от който имахме нужда.

Тел стана и най-младият играч на Байерн, който игра за отбора в турнира за Купата на Германия след промоцията през 1965 година. Той може да стане и най-младият за тима в Шампионската лига, ако се появи в игра в предстоящия мач с Интер Милано.

Другите попадения за успеха на Байерн вкараха други нови попълнения - Раян Гравенберх и Садио Мане, а Мусиала и Леон Горецка също бяха точни.

Томас Мюлер изигра своя мач номер 632 за отбора, като се изравни с легендарния вратар Оливер Кан. Единствено Сеп Майер е участвал в повече срещи за Байерн - 702.