Унион и Байрен (Мюнхен) завършиха 1:1 в мач от 5-ия кръг на Бундислагата. Шералдо Бекер откри за домакините още в началото на мача, но веднага след това Джошуа Кимих изравни резултата.

Така баварците направиха равенство във втори пореден двубой от първенството, което ги остави на трето място във временното класирането след изненадващия лидер Фрайбург и Борусия (Дортмунд). Унион е четвърти, като с Байерн имат по 11 точки, но берлинчани са с по-лоша голова разлика.

Срещата започна отлично за „железните”, които поведоха още в 12-ата минута. Кристофер Тримел центрира на далечна греда от пряк свободен удар и Бекер бе точен за 1:0.

Преднината на домакините обаче се задържа едва три минути. Унион не успя да изчисти топката след центриране от корнер. Топката се озова в Кимих, който с бомбен шут от малък ъгъл не остави никакви шансове на вратаря.

След почивката най-доброто положение се откри пред тима от Берлин. В 76-ата минута Дайо Упамекано сбърка, а това позволи на Джейми Левелинг да напредне и да потърси близкия ъгъл, но Мануел Нойер изби в корнер.