Ситуацията във вечния хегемон на германския футбол Байерн Мюнхен е притеснителна за феновете. Баварците посрещнаха международната пауза на пето място в Бундеслигата, а не само резултатите, но и играта им е доста неубедителна.

Така все по-често в последните дни се говори, че бъдещето на треньора Юлиан Нагелсман е поставено на карта. Твърди се, че младият специалист е изпуснал съблекалнята на отбора, а таблоидът Bild илезе със сензационната новина, че ръководството на клуба има претенции към наставника и заради стила му на обличане.

"Не бъркай футбола с шоубизнеса!", било посланието, което Нагелсман е чул от босовете, въпреки че се облича предимно с adidas и Hugo Boss, които са партньори на Байерн.

От баварския гранд обаче се искат победи и успехи, а не модни дефилета на треньора им. Шефовете смятат още, че Юлиан привлича твърде много внимание върху себе си, което допълнително натоварва обстановката. Дискусията за стила на наставника е започнала още преди старта на сезона и наистина Нагелсман започна да се облича по-сдържано.

Трудно е да се открие друг треньор на голям европейски клуб, чиито дрехи са били толкова обсъждани през последните няколко години. След новината, че той ще поеме Байерн, известният спортен сайт SPOX направи селекция на най-добрите му тоалети. Първото място беше за жълто пухено яке и маратонки Nike. През септември 2020 г. Bild написа, че Нагелсман ще стане първият треньор с индивидуален договор с американската компания, но сделката така и не беше официално обявена.

По това време за коментар за стила на наставника бе потърсен сватбения дизайнер Уве Херман, на когото му бяха показани пет избрани снимки. Цитираният от webcafe.bg Уве беше възхитен:

"Лично аз смятам, че Нагелсман е моден гений. Никой не въплъщава интелигентност, топлина, свежест, принадлежност към хората така, както той го прави с дрехите си. Юлиан не оставя нищо на случайността и трябва да създаде своя собствена модна марка."

През 2021 г. треньорът призна, че наистина много си пада по модата и следи реакциите, които стилът му предизвиква в социалните мрежи. "Често се смея на нещата, които се говорят и пишат. Нося нещата, които харесвам, и се опитвам да дам най-доброто от себе си", обяснява Нагелсман.

Байерн обаче зацикли и босовете го предупредиха, че модата изобщо не е важна във футбола.