1:1, 1:1, 2:2, 0:1. Четири мача в Бундеслигата без победа са рядкост за Байерн. Когато за последно това се случи, Руди Фьолер бе селекционер на националния отбор, шампионът на Англия Ман Сити играеше във Втора дивизия на Острова, а Кристиано Роналдо тепърва усъвършенстваше уменията си при юношите до 19 г. в Спортинг Лисабон. Става дума за периода ноември/декември 2001 г., следователно текущите показатели на кризата в Байерн започват да доближават исторически размер.

Парадоксалното е, че най-силният старт на мюнхенци след първите 3 кръга (6:1 над Айнтрахт, 2:0 над Волфсбург и 7:0 над Бохум) изведнъж се превърна в най-лошия от много време насам. В клуба ще опитат да излязат от ситуацията заедно и без трусове, защото рекордният 5-годишен договор, подписан от Нагелсман, предполага автоматично и по-голямо доверие към него в такива моменти на разклащане.

Въпреки всичко младият специалист вече е длъжен да дава отговори пред шефовете. „Сега сме в международна почивка. Ще отделим време, за да разгледаме всичко, да го анализираме и да проведем много, много разговори. След това трябва да сме сигурни, че ще се върнем на пътя към успеха възможно най-бързо”, заяви шефът на борда Оливер Кан, цитиран от "Тема спорт".

Реалността е, че треньорът не може да направи много. Цели 18 футболисти напуснаха Байерн, за да се присъединят към националните си отбори. След 0:1 от Аугсбург на линия остават само Чупо-Мотинг и резервният вратар Улрайх. Последните командировани ще се върнат чак във вторник, а Байерн има мач с Леверкузен в петък. Това означава, че Нагелсман ще разполага само с 2 дни за подготовка в пълен състав.

Ръководството засега подкрепя треньора въпреки кризата. Но също така е ясно, че тимът ще трябва бързо да обърне нещата в своя полза след международната пауза. В противен случай насрещният вятър ще стане още по-силен.

„Слава Богу, още сме в началото на сезона и можем да наваксаме, за да се върнем там, където ни е мястото”, демонстрира спокойствие Оливер Кан, но всеки от последните четирима треньори на Байерн (Анчелоти, Хайнкес, Ковач и Флик) поради една или друга причина не изкара пълни два сезона в Мюнхен. Евентуална предсрочна раздяла с Нагелсман ще струва скъпо от финансова гледна точка за клуба, но дори високата неустойка няма да спаси младия Юлиан, ако целите в Бундеслигата се окажат по-сериозно застрашени.