Байерн Мюнхен победи Фрайбург с 4:0 в мач от десетия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Алианц Арена".

Хегемонът изигра изключително силно първо полувреме, в което буквално разнищи намиращия се на второ място в таблицата преди кръга съперник.

Гостите не можеха да си поемат въздух и не отправиха нито един удар, като само при една своя атака изпуснаха невероятна възможност за попадение, завършвайки с неточен пас.

Серж Гнабри откри резултата по куриозен начин в 13-ата минута, вкарвайки с глава сравнително отдалеч, като секунди преди това шутът от движение на Лерой Сане беше спасен.

Ерик Максим Чупо-Мотинг показа, че е класически централен нападател и удвои в 33-ата минута с диагонален изстрел, след като получи пас от Сане. Като цяло баварците имаха 9 удара за първата част и 68% владеене на топката.

В началото на второто полувреме Гнабри можеше да вкара втория си гол за вечерта, но тресна гредата. Малко след това обаче Лерой Сане направи аванса на шампионите класически с тупалка извън пеналта.

Интригата беше ликвидирана в 56-ата минута, в която Садио Мане прехвърли вратаря след извеждащ пас на Гнабри и също записа името си на светлинното табло.

От този момент Байерн буквално спря да натиска противника си, който пък нямаше сили за реакция. В 80-ата минута влезлият като смяна 250 секунди преди това Марсел Забитцер не беше милостив и наказа Фрайбург.

Така Байерн събра 19 точки и излезе втори, докато Фрайбург е трети с 18 пункта. Лидер с 23 точки е сензацията Унион Берлин.

 

Байерн Мюнхен - Фрайбург 5:0

1:0 Серж Гнабри -13'
2:0 Ерик Максим Чупо-Мотинг - 33'
3:0 Лерой Сане - 53'
4:0 Садио Мане - 56'
5:0 Марсел Забитцер - 80'