Байерн Мюнхен няма да рискува с вратаря Мануел Нойер и почти сигурно възстановяващият се от контузия футболист ще пропусне двубоя срещу Аугсбург. В сряда за Байерн предстои гостуване в турнира за Купата на Германия.

Нойер лекува травма на рамото, която го извади от мачовете срещу Виктория Пилзен в Шампионската лига и срещу Фрайбург в Бундеслигата през миналата седмица. На вратата на Байер в двете срещи бе Свен Урайх.

Треньорът Юлиан Нагелсман заяви, че Мануел Нойер непрекъснато трябва да взима обезболяващи, за да играе. "Планираме големи неща с него тази година, а и следващата. Затова трябва да видим кога рамото му ще оздравее", каза Нагелсман пред DAZN.

Спортният директор на клуба Хасан Салихамиджич също коментира, че Нойер най-вероятно ще остане извън състава и за двубоя в сряда.

Отношението на Байерн към вратаря е добра новина за националния селекционер на Германия Ханзи Флик, тъй като специалистът иска Нойер да е във възможно най-добро състояние за Световното първенство през зимата, пише агенция "Ройтерс". Мондиал 2022 ще бъде четвърти в кариерата на именития страж.