Байерн Мюнхен победи Майнц с 6:2 в среща от 12-ия кръг на германската Бундеслига, играна на стадион "Алианц Арена".

Гостите изиграха много равностойно и смело първо полувреме (9:8 удара за домакините), но техният опитен противник беше изключително ефективен и на почивката вече имаше много комфортен аванс.

Още в петата минута Серж Гнабри откри резултата отблизо след акция на Садио Мане. Преди изтичането на половин час игра Джамал Мусиала удвои след двойно подаване с Ерик Максим Чупо-Мотинг.

Малко след това Байерн извади огромен късмет, защото Буркардт направи опит да строши напречната греда, която още се люлееше, когато Лий разтресе напречната греда при опит за добавка!

Така се стигна до 44-ата минута, в която Мане пропусна изработената от него дузпа, но успя да довкара отблизо и също да запише името си сред реализаторите.

На отсрещната врата в добавеното време се случи същото - Буркардт видя как Улрайх спасява дузпата му, но при изпълнението на корнера Майнц ликуваше. Мартин намери Видмер и последният върна надеждите на гостуващия отбор.

В началото на второто полувреме Видмер и Мартин повториха упражнението, но първият пропусна да се разпише. При две акции на баварците Садио Мане би и в двата случая покрай гредата.

Преди да изтече час игра Мане влезе в ролята на подавач след центриране отляво. Леон Горецка се извиси и нанесе безпощаден удар с глава във въздуха. 

Мусиала нацели гредата и след това настана сравнително спокоен период, но в 79-ата минута младият Матис Тел матира съперника с тупалка от дистанция и рикошет. Това не беше всичко, защото малко след това Свен Улрайх допусна груба грешка и позволи на Маркус Ингвартсен да се разпише.

Байерн се ядоса и в 86-ата минута разтресе противника с шести гол. Намиращият се в топ форма Ерик Максим Чупо-Мотинг се пребори за топката, получи я обратно от Кингсли Коман и вкара от движение.

Успехът позволи на Байерн Мюнхен да събере 25 точки и да се завърне на върха в Бундеслигата. Майнц е осми с 18 пункта.


Байерн Мюнхен - Майнц 6:2

1:0 Серж Гнабри - 5'
2:0 Джамал Мусиала - 28'
3:0 Садио Мане - 44'
3:1 Силван Видмер - 45' + 4
4:1 Леон Горецка - 58'
5:1 Матис Тел - 79'
5:2 Маркус Ингвартсен - 82'
6:2 Ерик Максим Чупо-Мотинг - 86'

Пропусната дузпа: Мане (Байерн) - 44'
Пропусната дузпа: Буркардт (Майнц) - 45' + 3