Херта игра смело, но загуби с 2:3 от Байерн Мюнхен в мач от 13-ия кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Олимпиащадион" в Берлин.

До 38-ата минута интригата изглеждаше тотално ликвидирана, защото правещият фурор този сезон Ерик Максим Чупо-Мотинг тъкмо беше вкарал два пъти в рамките на 70 секунди, а още в 12-ата минута Джамал Мусиала бе открил резултата.

"Старата дама" обаче мислеше различно и до почивката върна две попадения. Дежурният заподозрян Доди Лукебакио отново наказа удобния си противник Байерн, а Дейви Зелке вкара от дузпа малко преди паузата.

Головата фиеста не се пренесе през второто полувреме, а автогол в полза на баварците беше отменен заради засада. След шестата си поредна победа над този съперник Байерн събра 28 точки и се върна на върха, но лидерът отпреди кръга Унион Берлин има мач по-малко. Херта е 14-и с 11 пункта.


Неудобният на баварците нападател Лукебакио отправи първия удар в срещата рано-рано, но завърналият се след лечение на рамото вратар и капитан на гостите Мануел Нойер парира.

Вече бяха изминали десетина минути, когато Байерн най-после реши да сътвори нещо интересно напред и откри резултата. Садио Мане намери Джамал Мусиала, който ритна топката като на тренировка вляво от вратаря и тя влетя в мрежата.

Двата отбора си размениха по един опасен удар, като първо Садио Мане беше отказан от вратаря Кристенсен. На отсрещната врата Нойер парира хитрия позиционен удар на Рихтер.

Към края на първото полувреме настана дъжд от голове - в рамките на три минути паднаха три попадения. Първо в рамките на около 70 секунди Ерик Максим Чупо-Мотинг вкара два пъти по идентичен начин - добавка след рикошет. 

Веднага след това Доди Лукебакио заби шестия си гол срещу баварците, вкарвайки  по зрелищен начин от воле от десетина метра след центриране отдясно. Точно преди паузата Бенжамен Павар  фаулира Дейви Зелке в пеналта на гостите и потърпевшият върна интригата с точно изпълнена дузпа.

Байерн натисна здраво след рестарта и беше цяло чудо, че топката не влизаше във вратата на Херта след куп центрирания и карамболи. Това все пак се случи при автогола на Рогел преди изтичането на час игра, но VAR го отмени заради засада на игралия с глава Алфонсо Дейвис.

Берлинчани изобщо не се скриха назад и постепенно заиграха доста по-добре след силното начало на Байерн за второто полувреме. Атаките се редуваха и в двете половини, но без нищо интересно.

В последните минути и двата отбора се опитаха да накажат съперника, но Чупо-Мотинг не стигна до топката, на отсрещната врата претенции на Херта за игра с ръка правилно не бяха уважени.


Херта - Байерн Мюнхен 2:3

0:1 Джамал Мусиала - 12'
0:2 Ерик Максим Чупо-Мотинг - 37'
0:3 Ерик Максим Чупо-Мотинг - 38'
1:3 Доди Лукебакио - 40'
2:3 Дейви Зелке - 45', дузпа