Президентът на Съвета на директорите на Байерн Мюнхен Оливер Кан коментира жребия за Шампионската лига, който изправи баварците срещу Пари Сен Жермен.

"Това е най-трудният съперник, който можеше да ни се падне. Но това има и положителна страна. Така няма да се повтори историята с Виляреал, който мнозина смятаха, че не е голямо препятствие за нас", каза бившият вратар пред Sky, припомняйки, че миналия сезон Байерн отпадна сензационно от испанския тим.

Кан смята, че шансовете на двата отбора са 50 на 50 и е изключително трудно да се правят прогнози. "Не бих правил прогнози, всички зависи от малки детайли, от формата на отборите в двата мача. Освен това преди това ще бъде Световното първенство. Сигурно е, че ще се радваме на два големи мача", сигурен е той.

"Имаме своя опит с Пари Сен Жермен, който е отчасти положителен", каза още Оливер Кан, който припомни, че Байерн спечели финала на Шампионската лига през 2021 година срещу ПСЖ с 1:0. 

Спортният директор на Байерн Хасан Салихамиджич смята, че ПСЖ е един от най-добрите отбори в света с големи звезди. Той обаче припомни, че в тима на Байерн играят много френски национали, които ще имат допълнителна мотивация. "Двата мача ще бъдат такива, каквито всеки фен на футбола ще иска да види", смята той.

Снимка: БГНЕС