Байерн Мюнхен победи Вердер Бремен с 6:1 в двубой от междинния 14-и кръг на германската Бундеслига. Българският национал Илия Груев остана на терена близо час.

Срещата на стадион "Алианц Арена" започна сравнително равностойно и до десетата минута гостите можеха да се похвалят с равенство 1:1. Джамал Мусиала бе открил в шестата минута за домакините, но преминалият за кратко през Мюнхен Митчел Вайзер асистира за Антъни Юнг малко след това.

Попадението на "бременските музиканти" разгневи хегемона и до почивката натискът на Байерн беше осезаем, изразен и с три гола за пет минути. Чупо-Мотинг получи ранна възможност да върне аванса на своите от дузпа, но стреля на средна височина и вратарят на Вердер Иржи Павленка спаси.

Дотук приключи и късметът на бременци, защото логичното се случи в 23-ата минута, когато Серж Гнабри добута кълбото във вратата. Беше напрачена проверка за положение на засада на Бенжамен Павар, но такава нямаше и голът беше признат.

Канонадата към вратата на Бремен (10:3 удара за шампионите за първата част) продължи и още преди да изтече половин час игра резултатът набъбна като гъба след дъжд до 4:1. Леон Горецка и отново Гнабри като че ли ликвидираха интригата.

Девет минути след рестарта Чупо-Мотинг имаше важна роля за първата сериозна ситуация за второто полувреме, но Лерой Сане нацели страничната греда със силния си ляв крак.

Последва период, в който Байерн не искаше, а Вердер не можеше. Чак четвърт час преди края на редовното време Джошуа Кимих развинти защитата на гостите в техния пеналт и Матис Тел стреля в ръцете на противник, но съдийската бригада и VAR решиха, че няма дузпа, а само корнер.

Комичната и неориентирана отбрана на Вердер си получи заслуженото в 82-ата минута, в която Серж Гнабри оформи своя хеттрик. Голът беше куриозен, защото германският национал направи "двойна мрежичка" на бранител и вратаря. 

Само две минути след това Матис Тел вкара страхотен гол след солова акция и рикошет в напречната греда. За сериозната разлика в класите можеше да се съди и по реакцията на баварците, които спряха да се радват на попаденията си.

Байерн спечели 24 от последните 25 дуела с Вердер във всички турнири и 21 от последните 22 срещи в Бундеслигата. Успехът позволи на лидера Байерн да събере 31 точки, докато стабилният през този сезон Вердер е седми с 21 пункта.


Байерн Мюнхен - Вердер Бремен 6:1

1:0 Джамал Мусиала  - 6'
1:1 Антъни Юнг - 10'
2:1 Серж Гнабри - 23'
3:1 Леон Горецка - 26'
4:1 Серж Гнабри - 28'
5:1 Серж Гнабри - 82'
6:1 Матис Тел - 84'


Пропусната дузпа: Чупо-Мотинг (Байерн) - 17'