Спортният директор на Байерн Мюнхен Хасан Салихамиджич изрази увереността си в класата и характера на футболистите на германския първенец, предвид предстоящия сблъсък от осминафиналите на Шампионската лига срещу Пари Сен Жермен. Във френския тим играят три от големите звезди в първенствата на Стария континент Лионел Меси, Килиан Мбапе и Неймар.

„Пари Сен Жермен има трима изключителни състезатели, но аз имам голяма вяра в класата и характера на нашите играчи. Нямам търпение за мачовете“, каза Салихамиджич пред вестник „Билд“.

Срещите между френския шампион и Байерн са насрочени на 14 февруари в Париж и на 3 март в Мюнхен.

„Това са два напълно различни клуба. Очакваме атрактивен, емоционален и вълнуващ сблъсък. Много играчи от световна класа ще се изправят един срещу друг“, добави спортният директор на баварците, цитиран от БТА.

Колкото до темата с търсенето на нов вратар, Салихамиджич обясни: „Важно е да намерим най-доброто решение за нашия отбор от спортна гледна точка. Искаме да се състезаваме за титли този сезон. Разглеждаме различни варианти. Знаете, че не съм привърженик на януарския трансферен прозорец, но по време на Световното първенство се случиха доста неща, така че не изключвам нищо. Когато ми се обадиха за ситуацията с Мануел Нойер, в първия момент не повярвах.“

Снимка: БГНЕС