Изпълнителният директор на Байерн Мюнхен Оливер Кан e убеден, че отборът ще постигне целите си за сезона дори без няколко контузени основни играчи, включително Мануел Нойер.

Германският шампион, който търси рекордна 11-а поредна титла в първенството, са на лагер в Доха (Катар) преди подновяването на мачовете на Бундеслигата на 20 януари срещу РБ Лайпциг.

"Подготовката за подновяването на сезона е в разгара си. Момчетата са силно мотивирани и аз съм напълно уверен, че дори и без тези дългосрочно отсъстващи поради контузии, можем да постигнем високите си цели", написа Кан в Туитър.

Байерн е без Нойер, след като вратарят на Германия счупи крака си по време на ски ваканция миналия месец след Световното първенство и отпада от състава до края на сезона.

Старши треньорът Юлиан Нагелсман каза, че отсъствието му е голям удар, тъй като клубът започна да търси възможности за привличането на вратар на трансферния пазар.

"Ситуацията е голямо предизвикателство. Не е лесно да решим какво да правим. Ще видим какво е възможно, но в момента няма нищо ново", заяви Нагелсман.

Френският защитник Люка Ернандес също ще отсъства месеци, след като скъса връзки по време на мач от груповата фаза на Световното първенство през ноември.

Защитникът Нусаир Мазрауи е последната жертва, след като получи сърдечен проблем, вследствие на прекаран КОВИД-19 след Мондиала в Катар. Той ще бъде извън тима за неопределено време.

25-годишният футболист даде положителна проба по време на Световното първенство в Катар, което го принуди да пропусне победата на Мароко с 1:0 над Португалия на четвъртфиналите.

Сенегалският национал Садио Мане не пътува за Доха заради контузия, която го принуди да пропусне Световното първенство.

Миналата седмица баварците привлякоха холандския защитник Дейли Блинд със свободен трансфер и шестмесечен договор, за да запълнят състава.

Байерн, който води в класирането на Бундеслигата, се изправя срещу Пари Сен Жермен на осминафиналите на Шампионската лига след месец.